Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η καμήλα




Γς είπε
145:
Στην Αθήνα του 1954 γύρναγε τις γειτονιές μια καμήλα. Μαζευόταν η πιτσιρικαρία για να την δει. Αλλά κι οι νοικοκυρές, γιατί οι διοργανωτές του θεάματος τις πρόσφεραν δείγματα από το επαναστατικό προϊόν που προσπαθούσαν να προωθήσουν: Ένα φιαλίδιο με υγρό σαπούνι …ΣΑΠΟΛ. Μακρινός προπάππους των υγρών καθαρισμού πιάτων
Ava, Fairy και τέτοια.
Από την άλλη επιθετική διαφημιστική καμπάνια στις εφημερίδες με σχεδόν ολοσέλιδες φωτογραφίες της καμήλας και του ΣΑΠΟΛ.
Πλάκα είχε. Αυτό όμως που δεν είχε καθόλου πλάκα ήταν το χρηματικό βραβείο για την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα του μεγάλου τους διαγωνισμού: ‘Τι σχέση έχει η καμήλα με το ΣΑΠΟΛ;’
Κράτησε περίπου ένα χρόνο και οι καλύτερες απαντήσεις δημοσιευόντουσαν στις εφημερίδες.
Κι ένας πιτσιρίκος πήρε κόλλα και χαρτί και τους έγραψε: ‘Όπως η καμήλα είναι το πλοίο της ερήμου, έτσι και το ΣΑΠΟΛ είναι ο βασιλιάς της κουζίνας κάθε νοικοκυράς’ ή κάπως έτσι.
Χαμός. Τους πήγαινε γάντι. Πρώτη πρώτη απάντηση για μήνες στον τύπο με το όνομα και τη διεύθυνση του. Ντρεπόταν ο πιτσιρικάς να κυκλοφορήσει στη γειτονιά. Εκδηλώσεις λατρείας και θαυμασμού (καλά θα κόψω κάτι).
Μέχρι που μια μέρα ήρθαν στο σπίτι κάτι καλοί κύριοι και ένας από αυτούς σαν το Μαντζαβελάκη με το βαλιτσάκι μέτρησε στη μάνα μου το σεβαστό ποσό του επάθλου.
Δεν είδα δεκάρα τσακιστή


1 σχόλιο:

mrtwobeers@gmail.com είπε...

Μια και ο συμπαθής κύριος Γς δεν θυμάται ακριβώς την πρότασή του για το ΣΑΠΟΛ και την εξωφρενική καμπάνια της εταιρείας τη σημειώνω εδώ: "Όπως η καμήλα είναι το πλοίο της ερήμου, έτσι και το ΣΑΠΟΛ είναι ο βασιλιάς της κουζίνας κάθε νοικοκυράς"