Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

1η Απριλίου



Θυμάμαι το Μπραχάμι και από κει και πέρα το Χασάνι, που έφτανες ακολουθώντας την οδό Βουλιαγμένης στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού που και αυτό λεγόταν Χασάνι (όπως Χήθροου, Σαρλ Ντε Γκωλ, JFK).

Και ήταν όλη η Λεωφόρος Βουλιαγμένη από το Μπραχάμι μέχρι το Χασάνι αριστερά και δεξιά ένα απέραντο σκουπιδαριό από παλιοσίδερα, κατεστραμμένα τανκς, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, από τον πόλεμο.

Εκει πήγαινε κι ο μπάρμπας μου ο Λάκης (φοιτητής τότε στην Πάντειο) και μάζευε κομμάτι κομμάτι παλιοεξαρτήματα αυτοκινήτου και με τη βοήθεια του πατέρα μου σκάρωσε ένα Φολκς Βάγκεν στρατιωτικό τζιπάκι. Φοιτητής το 1950 και να έχεις αυτοκίνητο; Δεν σας λέω τίποτα!

Και να τώρα το Χασάνι στις δόξες του. Από βοσκοτόπι ιδιοκτησίας του Τούρκου Πασά Χασάν (Χασάνι Τσιφλίκι) που ήταν ως το 1830 η περιοχή με τη σημερινή ονομασία Ελληνικό και κατά συνέπεια και ο χώρος του πρώην αεροδρομίου μετατρέπεται σε Διαστημικό Κέντρο το Athens Space Center της ESA (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος)


Η εταιρεία του ομίλου Λάτση με ίδια κεφάλαια 1 δις. ευρώ, μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου (fund) με την ονομασία Global Investment Group και η ESA  υπέγραψαν χτες την ιστορική συμφωνία



Δεν υπάρχουν σχόλια: